Снежна приказка в едни от най-красивите зимни курорти!

Приятели, в нетърпеливо очакване сме на Коледните празници и ни хрумна да ви разнообразим с една селекция на великолепни зимни курорти!

Jackson Hole Mountain Resort, Wyoming

Jackson Hole има голямо разнообразие на терени и е известен в цял свят с огромния си вертикален терен. Ски зоната частично покрива планините Rendezvous и Apres Vous. Пистите са оценени на 50% за експерти, 40% за напреднали и 10% за начинаещи.

 

Zermatt, Switzerland

Zermatt е специален, заради една забележителна планина – пирамидалната форма Matterhorn (4478 м), който доминира в пейзажа от почти цялата ски зона. В средата на деветнайсети век Едуард Уимпър и други британски алпинисти покоряват Матерхорн и така Зермат става известна дестинация.

 

Cervinia, Italy

Cervinia  се намиран на 2006 м над морското равнище и разполага с общо 350 км писти. Поглеждайки нагоре, ще се откроой величествената южна стена на Матерхорн.

 

Les Trois Vallées, Feance

Ски зоната на Les Trois Vallées (Les 3 Vallées), включително курортите Courchevel, Val Thorens и Les Menuires, е най-големият в света ски зона достъпна с едно минаване. Районът дава на скиори достъп до над 600 км склонове – повече от достатъчно дори за най-взискателните скиори!

Sölden, Austria

Като един от най-добрите австрийски ски курорти, Зьолден е сгушен между три планини с по над три хиляди метра височина, известни още като Големите 3- Gaislachkogl (3,048 м), Tiefenbachkogl (3,250 м) и Schwarze Schneide (3,340 м).

 

Pas de la Casa, Andora

Първият ски лифт в Pas de la Casa е открит през 1957 г. и вече разполага с 31, 100 км писти и 6,26 кв.км терен за каране. Най-високата точка, достижима със ски, е 2640 м. (Тук е момента да поздравим нашия колега Дани, който всяка зима по традиция покорява пистите и сърцата на дамите в Андора:)

Използвали сме информация от www.forbes.com, www.telegraph.co.uk, www.ibtimes.com. Благодарим на авторите за снимките, които сме използвали!

Be Sociable, Share!

Коментари 0

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

*